Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Терміни зберігання готових паспортних документів в умовах воєнного стану

Дата: 24.01.2023 14:55
Кількість переглядів: 558

В умовах воєнного стану для громадян, які не встигли вчасно забрати замовлені паспортні документи, актуальним є питання їх зберігання.

Нагадаємо, що термін зберігання документів у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або у центрах "Паспортний сервіс" Державного підприємства «Документ» паспорта громадянина України для виїзду за кордон складає 1 місяць, ID-картки – 3 місяці. Після закінчення зазначених термінів оформлені документи передаються до терпідрозділів та відділень ДМС для подальшого зберігання.

Готові ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у ДМС протягом 2-х років. Також Ви можете написати заяву і продовжити термін зберігання Вашого паспортного документа до 3-х років.

Проте, звертаємо увагу, що до закінчення дії воєнного стану та обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19 в Україні, оформлені документи зберігатимуться у ДМС необмежений термін.


Звертаємо Вашу увагу: термін зберігання готових документів у центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» — відокремлених підрозділах на території Європи становить три місяці з моменту їх надходження.

Відповідно до чинного законодавства у разі неотримання паспорта громадянина України у вигляді ID-картки протягом трьох місяців, а паспорта громадянина України для виїзду за кордон — протягом місяця з дня його
надходження до відокремленого підрозділу «Паспортний сервіс» за кордоном, такий паспорт разом із заявою-анкетою та долученими до неї документами повертаються для зберігання відповідному територіальному підрозділу ДМС на території України.

Нагадуємо: Ви можете скористатись онлайн-записом до електронної черги https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html та онлайн-оплати послуг, за якими Ви звертаєтеся.

Записатися в електронну чергу для оформлення паспортних документів у відокремлених підрозділах ДП «Документ» за кордоном можна за посиланням https://warszawa.pasport.org.ua/solutions/e-queue .

Управління ДМС у Чернівецькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь