Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Дорожню карту із залучення до спільних дій молоді з числа ВПО нещодавно розробили у Глибоцькій громаді

Дата: 16.12.2022 16:23
Кількість переглядів: 107

Молодь Глибоцької громади та молодь з числа ВПО об’єдналися для спільної розробки дорожньої карти, що сприятиме ефективності реалізації молодіжної політики. 

Зокрема, учасники й учасниці спільної робочої зустрічі проаналізували, які інструменти інтеграції молоді з числа ВПО вже наявні у громаді, які проблеми заважають використовувати ці методи ефективно та що можна зробити, аби покращити ситуацію.

Організатором та фасилітатором процесу стало Товариство «Український народний дім в Чернівцях» (УНД) у межах проєкту «Підтримка інтеграції молоді з числа ВПО», що втілюється в рамках програми «Мріємо та діємо».

Розроблена дорожня карта, на думку організаторів зустрічі, сприятиме тому, щоб молодіжна політика впроваджувалася місцевою владою системно. 

«Цей документ передбачатиме чіткий план дій та конкретні кроки, які дозволять краще залучати молодих людей до управління місцевими справами, поліпшити діалог молоді із владою, зробити його результативнішим», – зазначає експерт УНД Ігор Гаврада. 

За словами експерта, також у дорожніх картах будуть прописані конкретні спільні активності мешканців громади й представників місцевого самоврядування.

«Мета – покращити інтеграцію внутрішньо переміщених осіб, зробити для них ближчими інтереси громад, які їх прихистили під час війни», – додає пан Ігор.

На думку однієї з учасниць зустрічі, яка переїхала до Глибоцької громади внаслідок повномасштабного вторгнення, подібні заходи важливі також для знайомства та мотивації до спільних дій.

Проєкт «Підтримка інтеграції молоді з числа ВПО» втілюється в рамках програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь