Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Як правильно вибрати генератор для оселі

Дата: 31.01.2023 15:56
Кількість переглядів: 602

Довготривалі віялові відключення змушують українців шукати автономні джерела постачання електроенергії. На що покупцю варто звернути увагу під час вибору генератора?

  • Потужність

Генератора потужністю 3 кВт вистачить для одночасної роботи звичайних побутових приладів (холодильник, праска, електрочайник тощо). Пристрої потужністю 5 кВт дозволять додатково під’єднати ще телевізор, комп’ютер або приготувати обід на електроплиті. Більш потужні з них згодяться для живлення великих будинків чи комерційних приміщень.

  • Види

Найбільшим попитом користуються дизельні або бензинові генератори. Бензинові мають невеликий рівень шуму, невисоку вартість, але не здатні працювати тривалий час, а через високу вартість бензину кожен кіловат виходить відносно дорого. Дизельні добре переносять великі навантаження, менш затратні, однак мають високий рівень шуму й коштують дорожче від бензинових. 

  • Фази

Генератор може бути однофазним на 220 Вт або трифазним (380 Вт). До першого варіанту ви зможете підключати прилади зі споживанням до 220 Вт, другий призначений для промислового обладнання. 

  • Тип запуску

Існують генератори з ручним, електричним, дистанційним або автоматичним пуском. Ручний пуск – найпоширеніший у генераторах з потужністю до 5 кВт. Щоб запустити його, необхідно смикнути за шнур. 

При наявності електричного стартера увімкнення приладу здійснюється ключем запалювання, що розташований на панелі керування. Дистанційний запуск дозволяє вмикати пристрій за допомогою пульта, який додається до електростартера. Автоматичний же – підключає станцію автоматично у разі зникнення електрозабезпечення в будівлі. 

Корисно. Щоб зорієнтуватися, якої потужності вам потрібен генератор, спершу визначте, яку кількість приладів ви збираєтесь живити цим пристроєм. Підрахуйте їх сумарну потужність і до отриманої цифри додайте 20-30%.


Купляють генератори та повербанки: як ужгородці готуються до відключень  електроенергії (ФОТО, ВІДЕО) @ Закарпаття онлайн


Фото з вільних джерел:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь