Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Дитячий творчий простір «Сузір’я»

Дата: 17.02.2023 15:34
Кількість переглядів: 747

У Будинку творчості дітей та юнацтва Глибоцької територіальної громади відбулося свято з нагоди відкриття дитячого творчого простору «Сузір’я» .

Головна мета створення дитячого творчого простору – інтеграція внутрішньо переміщених дітей у громаду. Завдяки Благодійний фонд «Рокада» Чернівці, нашим партнерам UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та сприяння керівництва Глибоцької територіальної громади з’явився творчий осередок із сучасним обладнанням, де усі бажаючі діти можуть долучитися до створення чогось цікавого та гарно провести час у дружньому колі.

 Зі словами вітань до дорослих та дітей звернулися: селищний голова Глибоцької територіальної громади – Григорій Ванзуряк, Віктор Лащак – регіональний координатор Благодійного фонду Рокада в Чернівецькій області, Катерина Савицька – голова польового офісу УВКБ ООН в м.Чернівці, Володимир Цололо – радник з питань захисту дітей польового офісу УВКБ ООН в м. Вінниця.

Учасники заходу перерізали святкову стрічку та урочисто розпочати роботу у дитячому творчому просторі «Сузір’я».

 З початку повномасштабного вторгнення працівники колективу будинку творчості усіма силами намагалися робити перебування маленьких дітей-переселенців з інших регіонів максимально цікавим та креативним. Майстер-класи до Великодня та літні інтенсиви об’єднали дітей і з 1 вересня усі вони стали гуртківцями Будинку творчості, де кожен зміг знайти собі заняття до душі.

За підтримки БФ Рокада працівники Будинку творчості змогли облаштувати дитячий простір різноманітними девайсами – інтерактивна підлога, шашки, килимок, де можна вчити правила дорожнього руху, ляльковий театр, розмальовки, швейна машинка та оверлок.

 Під час свята для дітей організовано багато цікавих інтерактивних ігор. Діти, обирали собі помічників або суперників серед дорослих і виконували разом з ними завдання.

Іванко обрав собі суперника з дорослих і вони проїхати увесь шлях до фінішу на килимку для вивчення правил дорожнього руху. Дівчата Соня та Діана разом із помічницею з дорослих зіграли у гру «Виправ іншомовне слово» на карті скарбів. Андрійко зіграв з паном Володимиром партію у шашки.

Прямострочна машинка та оверлок, які надав БФ Рокада стали у нагоді нашим маленьким дизайнерам, які разом з керівником куртка «Дизайн, стиль та мода» почали шити літній костюм, прапор, фартух, іграшки, і, навіть, «валентинки». Діти змогли зробити свій внесок для наближення нашої перемоги.

 «Ми будемо робити усе, що у наших силах для того, щоб кожен, хто прийшов у творчий простір міг відчувати себе спокійно і, щоб кожна наша зустріч була сповнена позитивних емоцій та цікавого досвіду», - говорить фасилітатор Благодійний фонд «Рокада» Чернівці Анастасія Мигалатюк.

Всі разом учасники робили «Янголів-охоронців» і кожен пішов зі свята з подарунком зробленим власними руками.

 Проєкт реалізовується Благодійний фонд «Рокада» при підтримці UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь