Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

#Програма_CLEAR стартувала у Глибоцькій громаді

Дата: 10.03.2023 16:50
Кількість переглядів: 606

Допомога постраждалим від війни. Це одне із завдань гуманітарного проєкту «Дії та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації» (CLEAR), який реалізовуватимуть у Глибоцькій громаді.

Цим займатиметься міжнародна організація «Глобал Комьюнітіз» у співпраці з Глибоцькою громадською організацією «Простір розвитку громад» на території Глибоцької громади.

Представники «Глобал Комьюнітіз» розповіли про свій проєкт. Вони зазначили, що його мета - зберегти життя, зменшити страждання й задовольнити нагальні потреби населення, підтримуючи місцеві громади в здійсненні їхніх власних заходів реагування.

«Цей проєкт фінансує Агенство США з міжнародного розвитку USAID. Для його реалізації ми обрали дві області – Чернівецьку та Чернігівську. Саме у вашому регіоні вибрали 9 громад. Наш центральний офіс знаходиться у Києві, проте команда фахівців працюватиме безпосередньо й у Чернівцях», - додали вони.

Заходи проєкту передбачають підтримку вимушених переселенців та місцевого населення, зокрема, надання їм соціально-психологічної, грошової допомоги на оренду житла, покращення доступу до питної води, засобiв санітарії та гігієни.

28 лютого 2023 року було підписано угоду про співпрацю між представниками «Глобал Комьюнітіз» і представниками громад, у тому числі й Глибоцькою громадою.

 Узгоджено план дій та створено команду, яка реалізовуватиме проєкт у рамках програми СLEAR у громаді.

Серед основних заходів підтримки:

  •  проведення опитування та відбору вразливих домогосподарств для надання гуманітарної допомоги, зокрема, непродуктових та гігієнічних наборів,
  •  облаштування кімнати, дружньої до сім’ї
  • забезпечення ємностями для води мешканців гуртожитку для сімей ВПО

Також з метою сприяння соціальній інтеграції внутрішньо переміщених осіб до життя у Глибоцькій громаді проведуть майстер-класи для дітей та дорослих, свята, екскурсії, інші дійства для знайомства зі звичаями і традиціями нашого краю, туристичні походи та спортивні заходи.

Термін виконання проєкту: березень-грудень 2023 року.

Довідково

«Глобал Ком'юнітіз» - це міжнародна організація, яка надає Україні гуманітарну допомогу спільно з державними, громадськими та приватними структурами. Вона працюємо в нашій державі з червня 2016 року.

«Дії та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації» (CLEAR) – це проєкт гуманітарної допомоги на суму 15 мільйонів доларів США для надання необхідної допомоги громадам у Чернівецькій та Чернiгiвськiй областях. CLEAR співпрацюватиме з місцевими ГО для реалізації гуманітарних проєктів, спрямованих на захист, житло та потреби у воді, санітарії та гiгiєнi (WASH), особливо в сільських громадах, де проживає значна кількість ВПО.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь