Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Чи може працівник вільно обирати банк, через який отримувати заробітну плату?

Дата: 24.03.2023 12:50
Кількість переглядів: 601

Законодавство України каже однозначно – так. Про це повідомило Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці.


Забороняється будь-яким способом обмежувати працівника вільно розпоряджатися своєю заробітною платою, крім випадків, передбачених законодавством (частина перша статті 25 Закону України «Про оплату праці»).

Статтею 22 Закону України «Про оплату праці» визначено, що суб`єкти організації оплати праці не мають права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами і колективними договорами.

Відповідно до частини п`ятої статті 24 Закону України «Про оплату праці» за особистою письмовою згодою працівника виплата заробітної плати може здійснюватися через установи банків, поштовими переказами на вказаний ними рахунок (адресу) з обов`язковою оплатою цих послуг за рахунок роботодавця.

Таким чином, законом не передбачено обов`язку працівника укладати договір про відкриття рахунку для виплати заробітної плати з банком, вказаним роботодавцем. У разі звернення працівника до суду, договір, який працівник вимушено уклав з банком під примусом роботодавця, може бути визнаний недійсним.


Інформацію підготував головний державний інспектор відділу з питань праці південно-східного напрямку управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Дамаскін І.Г.


Чи може працівник вільно обирати банк, через який отримувати заробітну плату ?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь