Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Глибоцьку громаду відібрали для участі в проєкті «Співпраця задля впровадження систем енергоменеджменту в територіальних громадах Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей»

Дата: 29.03.2023 10:11
Кількість переглядів: 667

Підвищення енергоефективності, зниження витрат на енергоспоживання та ефективніше використання альтернативних джерел енергії планують запровадити в трьох громадах Чернівецької області.

Глибоцька, Новоселицька та Хотинська громада були відібрані для участі в проєкті «Співпраця задля впровадження систем енергоменеджменту в територіальних громадах Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей», який реалізовує АГЕНЦІЯ РОЗВИТКУ ОТГ ПРИКАРПАТТЯ в рамках співпраці між українськими громадами та данським муніципалітетом Гульборгсунном за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

Впровадження системи муніципального енергомоніторингу та енергоменеджменту вписане в стратегію розвитку Новоселицької громади.

«Справа ця файна. Впровадження системи енергоменеджменту дасть змогу провести аналіз, щоб врешті домогтися зниження рівня споживання енергії, а отже й витрат на енергопостачання. Це важливо у господарстві кожної громади», - зауважив Сергій Арсеній, заступник голови міської ради Новоселицька.

Хотин активно долучається до енергоефективних ініціатив. Тут ще в 2016 році приєдналися до Європейської ініціативи із збереження клімату "Угода мерів" і тим самим задекларували зменшення викидів СО2 через реалізацію комплексу енергоефективних заходів у всіх сферах життєдіяльності міста. Також розробили та активно втілюють "План дій сталого енергетичного розвитку міста Хотин до 2030 року". Тепер ефективну практику енергозбереження планують розширити на всю громаду.

«Хотин - енергоефективне місто. Я представляю відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури та енергоефективності Хотинської міської ради . У нас у відділі всі працівники є енергоменеджерами, хоча за освітою вони не є інженерами. В нашій громаді впроваджена система енергоменеджменту, здійснюється щоденний моніторинг. Тому ми готові ділитися своїм досвідом і здобувати новий», - відмітив Віктор Соколюк, начальник житлово-комунального господарства, інфраструктури та енергоефективності;

У Глибоцькій громаді вже кілька років проводять моніторинг споживання енергоресурсів, що дозволило дещо покращити ситуацію у сфері енергоефективності.

«Дякуємо за можливість взяти участь у проєкті. Тема для нас досить актуальна і важлива, тим більше в теперішній час. Маємо надію на позитивні зрушення в даному напрямку», - відмітив Анатолій Тімофті, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Глибоцької громади.

#ULEAD #ULEADwithEurope


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь