Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

На Буковині погодили спроможну мережу закладів охорони здоров’я області: що зміниться

Дата: 14.06.2023 11:49
Кількість переглядів: 575

Як інформує Чернівецької обласної військової адміністрації її фахівці розробили План розвитку госпітального округу.

Відтак мережа закладів охорони здоров’я області повністю збережена. Про це під час пресконференції розповіла перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

«Над цим проєктом ми працювали спільно з усіма територіальними громадами, районними адміністраціями і, звісно, найбільше навантаження було у Депаратменту охорони здоров’я. Робота тривала близько 8 місяців. Відтак у нашій області затвердили 3 надкластерні заклади, 6 кластерних закладів, 6 загальних закладів та 5 спеціалізованих закладів. Наразі найважливіше те, що усі заклади ми зберегли, адже у минулому році розглядалось закриття деяких лікарень. Я рада, що нам вдалось довести необхідність кожної лікарні», - сказала Альона Атаманюк.

Що ж зміниться для пацієнтів?

«Згідно з вимогами, загальні заклади повинні надавати щонайменше 6 послуг, кластерні заклади – 20 послуг, надкластерні – 28. Тож складні оперативні втручання не будуть робити у загальних лікарнях. Ці послуги надаватимуть у надкластерних лікарнях. Легкі оперативні втручання чи надання медичної допомоги по терапевтичному профілю надаватимуть у загальних закладах, середні та середньо важкі – у кластерних та важкі оперативні втручання та іншу складну меддопомогу надаватимуть у надкластерних та спеціалізованих закладах. Проте, якщо, наприклад, загальний заклад відповідає вимогам НСЗУ, то він може законтрактувати такі послуги», – пояснила під час пресконференції директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Наталія Свестун.

Детальніше про затверджену мережу – у презентаційному матеріалі.

Департамент Охорони здоров'я Чернівецької ОДА


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь