Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

«Чернівцігаз» звертається до клієнтів з проханням розрахуватися за надані послуги розподілу газу

Дата: 19.06.2023 11:23
Кількість переглядів: 549

Споживачі газу Чернівецької області заборгували за послуги розподілу 67 млн грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, борги населення зросли на 150%.


Взимку газовики підтвердили, що блакитне паливо є найстабільнішим джерелом енергії. Неплатежі паралізують роботу АТ «Чернівцігаз», зокрема ускладнюють підготовку газових мереж до нового опалювального сезону.

Компанія вимушена вдаватися до стягнення заборгованості в судовому порядку. Лише в травні до суду направлено майже 200 позовів на загальну суму в один мільйон гривень.

Окрім сплати боргу, боржникам доведеться оплатити ще й судові витрати – 2 680,40 грн.

Якщо рішення суду потрапить до приватного виконавця, витрати за його послуги складають ще 10% від суми заборгованості, які також покриває боржник.

Варто нагадати, що в Україні з травня відновлено блокування банківських рахунків за борги. Арешт відбувається автоматично. Таким чином, за останній місяць, на користь АТ «Чернівцігаз» було стягнуто 120 тисяч гривень.

«Чернівцігаз» звертається до клієнтів з проханням розрахуватися за надані послуги розподілу газу, не доводити справу до суду, щоб уникнути додаткових витрат та незручностей пов’язаних з блокуванням коштів на банківському рахунку.

Кожен платіж за доставку газу важливий, адже це підтримка енергетичної та економічної безпеки Буковини. Разом до перемоги!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь