Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Нові можливості для бізнесу та мешканців Глибоцької громади: гранти у рамках програми «PEARL»

Дата: 22.06.2023 17:36
Кількість переглядів: 688

Сьогодні у сесійній залі Глибоцької селищної ради відбулася зустріч експертів та координаторів Програм «DOBRE» і «PEARL», працівників Глибоцького центру зайнятості та Ощадбанку з представниками місцевого й релокованого БІЗНЕСУ, мешканцями і внутрішньо переміщеними особами Глибоцької громади, які вже мають власну справу, чи лише хочуть її започаткувати.

Метою зустрічі було представлення наявних грантових можливостей у рамках Програми PEARL від 5 до 25 тисяч доларів, якими може скористатися кожен, державних грантів «Є-РОБОТА», їхнє фінансування.  

Як зазначив експерт з місцевого економічного розвитку програми «DOBRE» Віталій Юрків: «Програма PEARL надасть підтримку заявникам з окремих територіальних громад Чернівецької області, у тому числі і Глибоцькій, яка є партнерам Global Communities в межах реалізації Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» Програма DOBRE.»

Регіональний координатор Програми PEARL Неля Малько провела презентацію, детально зупинившись на кожному з «лотів», вимоги до учасників конкурсу та хто з них матиме переваги. Наочно пояснила, як можна подаватися на грант, як заповнити заявку, можливі причини відмови учасникам, тощо.

Пані Марина Дудяк, координатор, програмний спеціаліст з розвитку громад у Західному регіоні програми DOBRE наголосила, що це дійсно гарна можливість для фізичних і юридичних осіб, які хочуть розпочати, відновити або розширити свою діяльність.

В подальшому зустріч відбувалася у форматі питання-відповідь. Присутні цікавилися можливостями та особливостями Програми PEARL.

 Отже, у Програмі PEARL передбачено 3 типи грантів:

Лот 1 — грант розміром до 5 000 дол. США на започаткування або розвиток бізнесу.

Лот 2 — грант розміром від 5 001 до 12 000 дол. США. Обов’язковою вимогою є створення принаймні 1 (одного) нового робочого місця.

Лот 3 — грант розміром від 12 001 до 25 000 дол. США. Обов’язковою вимогою є створення принаймні 2 (двох) нових робочих місць.

Зауважимо, що для кожного Лоту передбачено співфінансування у розмірі не менше 10 % від суми гранту.

Про державну Програму «Є-робота» та її фінансування розповіли працівники Глибоцького Центру зайнятості та Глибоцької філії Ощадбанку.

Як зазначив очільник громади Григорій Ванзуряк: «Це лише перші ластівки у сфері грантових можливостей, на які потрібно обов`язково зважати. Адже, розвиток місцевого та релокованого бізнесу, це розвиток громади загалом.»

З презентацією можна ознайомитись тут.


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь