Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

У Глибоцькій громаді з візитом перебувала делегація міжнародної організації Global Communities і Програми CLEAR

Дата: 07.07.2023 16:47
Кількість переглядів: 864

Вже понад 6 років Глибоцька громада є партнером Програми DOBRE, яка реалізується міжнародною організацією Global Communities за фінансової підтримки USAID. Завдяки цьому вчора у нашій громаді з візитом перебувала делегація, а саме:

  • старша менеджерка по зв’язках із громадськістю Global Communities Пауліна Рудніцька;
  • директорка програми CLEAR Дубравка Латінац Пем;
  • регіональний директор Global Communities Джастін Сікріз
  • експерт із місцевого економічного розвитку Програми USAID DOBRE Віталій Юрків;
  • фахівчиня із розвитку громад Програми USAID DOBRE в Західному регіоні Марина Дудяк;
  • регіональна координаторка з комунікації Програми USAID DOBRE Тетяна Вербицька
  • менеджер з розробки комунікаційного контенту Програми Кирил Азархін (УКМЦ)

 


Фото без опису


Фото без описуОсновною цілля візиту був огляд впроваджених на Глибоччині проєктів від Global Communities, їхнє функціонування. Також гості хотіли поспілкуватися з командою ради, почути, як громада справляється у період війни з проблемами, що виникли, які виклики стоять перед командою, як проходить комунікація та інтеграція внутрішньо-переміщених осіб у життя громади.

Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк разом зі своєю командою зустріли гостей за старою українською традицією з хлібом і сіллю біля пам`ятника нашому Кобзарю – Тарасу Шевченку.

Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису

Після презентації про нашу проєктну діяльність у сесійній залі, яка, до речі, також є одним із результатів проєкту Програми DOBRE (Inventory+QW  - «Створення ІТ-школи на базі залу засідання депутатів») очільник громади відповів на ряд запитань, які виникли у візетерів.

Фото без опису


Фото без опису


Фото без описуПрогулюючись Глибокою завітали до місцевого ЦНАПу, де почули розповідь про його позмінну роботу під час війни, коли доводилося реєструвати ВПО, які втікаючи від війни знаходили своє місце у Глибоцькій громаді.


Фото без описуЦікавою виявилася розмова представників Global Communities та Програми CLEAR з директором ОЗО «Глибоцький ліцей» та за сумісництвом головою ГО Простір розвитку громад, партнером CLEAR – Дмитром Глобаком. Слід зазначити, що завдяки ініціативності команди громадської організації ПРГ у Глибоцькій громаді впроваджено багато цікавих і корисних проєктів, особливо спрямованих на підтримку молодого покоління. Не забувають вони також і про військовий напрямок, волонтерство та підтримку ВПО. Пан Дмитро наочно показав, як реалізовано проєкт в рамках SDIP «Покращення послуги спорту – забезпечення навчальних закладів спортивним інвентарем».


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без описуУ Глибоцькому парку гості спершу поспілкувалися, а потім із захопленням спостерігали за спортивним тренування із скелелазіння на місцевому скеледромі, яке організували для родин ВПО та місцевих мешканців ГО Простір розвитку громад у рамках Програми CLEAR.

Слід зазначити, що Глибоцький скеледром – це результат спільної роботи Програми ДОБРЕ, Молодіжної ради при Глибоцькій селищній раді, Центру туризму та краєзнавства і Глибоцької селищної ради (проєкт носить назву - «Облаштування в центральному парку смт Глибока скеледрому з метою популяризації здорового способу життя та корисного дозвілля молоді»).


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без описуНаприкінці гості відвідали Михайлівський кооператив «Добрі газди», послухали історію його створення від голови кооперативу Володимира Білоуса і звісно скуштували різновиди сирної та молочно-кислої продукції (назва проєкту - «Підтримка кооперативу «Добрі Газди» та місцевого бізнесу з метою реклами та промоції в тому числі туристичних локацій Глибоцької громади»).

Вже під час прощання з командою Global Communities голова громади зазначив: «2023 рік, для нашої громади є роком, коли ми вдруге підписали меморандум про співпрацю з Global Communities і знову, до 2025 року, працюватимемо у програмі DOBRE 2.0. Це дуже тішить нас, адже завдяки клопіткій праці, згуртованості команди і наполегливості ми зможемо втілити в життя іще багато корисних для громади проєктів».


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без описуДовідково:

Міжнародна організація «Глобал Комьюнітіз/ Global Communities» тісно співпрацює з місцевими громадами в Україні. Заходи її реагування покликані рятувати життя, зменшувати страждання, забезпечувати нагальні потреби, водночас підтримуючи громади у реалізації їх власних ініціатив.

«Глобал Комьюнітіз/ Global Communities» здійснює свою діяльність в Україні за фінансової підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь