Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

#Програмa DOBRE: друге засідання робочої групи з розробки Програми покращення послуги «Будівництво, ремонт та обслуговування доріг та тротуарів»

Дата: 22.08.2023 17:39
Кількість переглядів: 347

Сьогодні, 22 серпня у Глибоцькій селищній раді відбулося друге засідання робочої групи з розробки Програми покращення послуги «Будівництво, ремонт та обслуговування доріг та тротуарів» за участі представниці Програми DOBRE, заступників, керуючого справами та секретаря селищного голови, старост Глибоцької громади, працівників структурних підрозділів селищної ради та комунальних установ, активних жителів громади, представників місцевої громадської організації «ПРГ», депутата Чернівецької районної ради.  

Програмний спеціаліст, координатор Програми DOBRE Марина Дудяк спрямувала роботу у групі шляхом заповнення так званого  PESTEL аналізу. 

PESTEL - це інструмент, що використовується в стратегічному аналізі, що визначає середовище компанії, організації шляхом аналізу сукупності зовнішніх факторів.

Причиною застосування аналізу PESTEL є можливість дати опис контексту або середовища, в якому працює організація. Для цього розглядаються відповідні аспекти зовнішнього середовища, які є життєво важливими для діяльності організації. Аналіз зовнішнього середовища є важливим для будь-кого, оскільки він полегшує прийняття важливих рішень. Особливо якщо мова йде про розробку коротко-, середньо- та довгострокових стратегій.

Крім того, аналіз PESTEL відомий як PESTAL. Спочатку він використовувався лише зі скороченням PEST. Якщо взяти до уваги назву PEST, аналізувались лише політичні, економічні, соціальні та технологічні фактори. Однак ініціали EL або AL були додані через важливість досягнення екологічних факторів та правових аспектів.

Отож, впродовж усієї роботи у групі були обговорені кілька факторів, які можуть впливати на покращення послуг, їхнє бачення. Обгрунтували ідею створення так званого "кільця комфорту у Глибоцькій громаді" щодо даної послуги «Будівництво, ремонт та обслуговування доріг та тротуарів».


По завершення роботи до учасників групи завітали Кантрі-директор Global Communities в Україні Тревіс Гартнер, який курує функціонування таких ПРОГРАМ як DOBRE, CLEAR, PEARL і представники Програми CLEAR, яка реалізовується у Глибоцькій громаді місцевою Громадською організацією "Простір розвитку громад".  

Наступною зупинкою представників Global Communities і Програми CLEAR стало відвідування нещодавно відкритої кімнати, дружньої до сім’ї у Глибоцькій лікарні, де проживають внутрішньо переміщені особи Глибоцької громади. Адже вона була створена у рамках #Програма_CLEAR , що впроваджується ГО Простір розвитку громад

 


Фото без опису

Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь