Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

В Україні пожежна небезпека – вогнеборці закликають бути обережними з вогнем

Дата: 28.08.2023 12:13
Кількість переглядів: 152

Підвищення температури повітря, суха погода призводять до значного висушування ґрунту та рослин і створення надзвичайної пожежної небезпеки. Невеличка іскра чи жаринка може призвести до масштабної пожежі у природних екосистемах та завдати великих матеріальних збитків. У 90% випадків причина виникнення таких пожеж - людина.

Зокрема, 26 серпня у Миколаївській області вогнеборці ліквідували 16 пожеж на відкритій території, загальна площа яких сягала понад 20 га. Горіли сухостої, чагарники, очерет та сміття. В усіх випадках спричинило пожежі необережне поводження з вогнем.

Палало і на Київщині, а саме у с. Ходосівка близько 16 години сталося загоряння трав’яного настилу на площі 10 га. До ліквідації пожежі було залучено 33 рятувальники. Пожежу локалізовано о 18:55 та повністю ліквідовано о 20:15.

Також зафіксовано 33 займання на Дніпропетровщині, загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 31 га.

Не будьте ворогом рідної землі, не провокуйте пожежі в природних екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Нагадуємо, що за навмисне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.


ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ!!! Очікується ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь