Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Депутати селищної ради провели позачергову 38-у сесію ради

Дата: 21.09.2023 17:20
Кількість переглядів: 163

20 вересня депутати селищної ради терміново зібралися на 38-у позачергову сесію ради, яку провів селищний голова Григорій Ванзуряк.

          Терміновість сесії зумовлена розглядом  звернень Асоціації міст України та Всеукраїнської Асоціації ОТГ щодо законопроекту, зареєстрованого  у Верховній Раді України за №10037 від 12.09.2023 року -  про внесення змін до Бюджетного кодексу України. На думку даних Асоціацій, законопроект всупереч своїй назві на рівні територіальних громад у повній мірі позбавляє органи місцевого самоврядування  всіх можливостей  підтримки сил безпеки і оборони, створює загрозу розбалансування  посеред бюджетного періоду бюджетної системи України та порушує законні права і інтереси місцевого самоврядування в Україні.

Асоціації органів місцевого самоврядування  пропонують таке вирішення:

1. Зберегти напрямки зарахування надходжень ПДФО від військовослужбовців, поліцейських та осіб рядового і начальницького складу незмінним до кінця цього бюджетного року.

2. Провести на загальнонаціональному рівні конструктивний діалог  для пошуку оптимальних шляхів вирішення, зокрема, питання військового ПДФО.

          Депутати підтримали пропозицію Асоціації міст України та Всеукраїнської Асоціації ОТГ щодо звернення до Президента України, Верховної Ради України, відповідних комітетів ВРУ для врегулювання даного питання.

          На сесії  також затвердили ряд Програм, зокрема, і внесли зміни до Програми підтримки з місцевого бюджету сімей, які втратили рідних на війні (для цього збільшили виділення коштів селищного бюджету для підтримки сімей загиблих в частині організації поховання).

             В результаті з усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.      


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь