Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

УВАГА: посилено заходи щодо запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період

Дата: 29.11.2023 14:06
Кількість переглядів: 16

Глибоцька селищна рада попереджає про посилення відповідальності за порушення в охороні хвойних насаджень від незаконних рубок та незаконне дотримання вимог законодавства піл час торгівлі ними на ринках чи десь інше.

Відповідно до вимог Лісового кодексу України, Законів України “Про рослинний світ”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про природозаповідний фонд України”, “Про Чергову книгу України”, Положення про Державну екологічну інспекцію Карпатського округу, затвердженого наказом Державної екологічної інспекції України від 20.02.2023 року №38, з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2024 року, Державна екологічна інспекція Карпатського округу повідомляє Вам про необхідність посиленя охорони хвойних насаджень від незаконних рубок та безумовне дотримання вимог законодавства під час торгівлі ними на ринках та поза їх межами.

Керівників лісогосподарських підприємств, лісокористувачів, ринків, інших торговельних майданчиків, власників хвойних розплідників, організаторів проведення ярмарок попереджаємо про дотримання вимог природоохоронного законодавства та вжиття відповідних заходів реагування щодо попередження незаконних дій під час реалізації ялинок.

Керівників ринків попереджаємо про дотримання вимог природоохоронного законодавства та вжиття відповідних заходів реагування щодо попередження незаконних дій під час реалізації новорічних ялинок та виробів із гілок ялини. Торгівля повинна здійснюватись на території ринку та у спеціально відведених для ярмаркових заходів місцях.

Варто пам’ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.

У передноворічний період будуть проводитись рейдові перевірки. Рекомендуємо дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушень винних осіб буде притягнено до адміністративної відповідальності.

У разі виявлення порушень під час заготівлі таа реалізації новорічних ялинок повідомляти Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Чернівецькій області Державної екологічної інспекції Карпатського округу за адресою м.Чернівці вул.Шевченка 71, а. (тел. 52-63-36)


ПОВІДОМЛЕННЯ Про посилення заходів щодо запобігання здійснення  правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний  період – Офіційний сайт Бурштинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь