Друзі, а Ви куштували сири кооперативу "Добрі ґазди"?
Історія сиру — це тисячі років розвитку в ногу з цивілізацією. У світі нині скільки сортів сиру, що рахувати вже марно. Українці їдять усе більше сиру, а внутрішній ринок розвивається.
Усе це також і завдяки крафтовим сироварням, як-от сирний кооператив «Добрі ґазди» в Глибоцькій громаді. Кооператив популяризує буковинські сири й ділиться досвідом кооперації з ЄС, поєднуючи ремесло сироваріння, бізнес і туризм.
Трішки історії. Отож, після децентралізації та об'єднання Глибоцької громади в селі Михайлівка почали думати, як розвивати економічний потенціал села, яке занепадало. Підказкою стала історія – на території громади завжди були товариства з вирощування рогатої худоби й обробки молока. Зараз сирний кооператив «Добрі ґазди» на Буковині виробляє тонну продукції щомісяця! Це 12 різних сортів твердих і напівтвердих сирів, вершкове масло, йогурти, вершки та свою «родзинку» – копчений будз.
Як? Дивіться в відео від ШоТам?, опублікуване в списку відтворення Добре там, де діють під назвою: "Сирна перлина: як буковинський кооператив туристів заманював".
Проєкт реалізовано в партнерстві і на замовлення - Українського кризового медіа-центру у межах Програма DOBRE.
Для перегляду відео переходьте за посиланням:
https://www.facebook.com/shotam.info/videos/401626479075866