Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Кімнату ментального здоров`я та психоемоційного розвантаження відкрито у "Центрі ПМСД Глибоцької селищної ОТГ"

Дата: 23.01.2024 17:59
Кількість переглядів: 515

Сьогодні у Глибоцькому Центрі ПМСД відкрили кімнату ментального здоров`я та психоемоційного розвантаження. 

Варто зазначити, що це дітище є результатом спільної роботи Ради ВПО Глибоцької громади, Глибоцької селищної ради, виконавчого директора «Агенції розвитку громад Буковини» Нелі Малько, проєктного менеджера Світлани Григоренко, керівниці Центру ПМСД Лариси Тімофті, Благодійного фонду «Рокада», місцевої ГО «Простір розвитку громад».

Початок роботи стартував із засідання Ради ВПО, де було обговорено та одноголосно підтримано ідею ініціативної групи, яка в подальшому стала міні-проєктом «Відновлення здоров’я та якості життя, шляхом облаштування кімнати психоемоційного розвантаження у Глибоцькій громаді».

З назви проєкту зрозуміло, що його основною метою є облаштування місця для покращення ментального здоров`я наших мешканців, військовослужбовців та їх сімей, внутрішньо переміщених осіб, котрі знайшли свій прихисток у Глибоцькій громаді. Адже саме зараз багато українців відчувають тривогу, виснаженість, що в подальшому викликає проблемі зі сном, порушення загального психоемоційного стану, нездатності ефективно займатися навіть звичними щоденними справами. Під час перебування у кімнаті психоемоційного розвантаження з відвідувачами може працювати штатний медичний психолог. Також в рамках проєкту по сусідству облаштовано дитячу кімнату - "зону активного очікування для дітей" - як резюмували представниці ПРООН.

На відкриття завітали представниці «Програми розвитку Організації Об`єднаних Націй» (ПРООН) в Україні, аналітикині з питань розвитку соціальних послуг Наталія Белюкіна та Наталія Осипенко, Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк,  Виконавчий директор «Агенції розвитку громад Буковини» Неля Малько, представниці Департаменту соціального захисту населення ОДА Ірина Брюхович та Ілона Тулюлюк, представниці благодійного фонду «Рокада» Анастасія Мигалатюк, Олександра Сідуняк, Анжела Порубана, сім`я ВПО Каліна Олександр та Олена, колектив Центру ПМСД.

Кімнату ментального здоров`я та психоемоційного розвантаження Глибоцької громади створено за сприяння Програми ООН (UNDP) в Україні в межах проєкту  "EU4Recovery - Розширення можливостей громад в Україні (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу".

Проєкт реалізовувався за фінансової підтримки UNHCR Ukraine - Агентство ООН у справах біженців в Україні, БФ "Рокада", співфінансування Глибоцької селищної ради та дружньої підтримки ГО "Простір розвитку громад".


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь