Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Уряд спростив систему виплат сім'ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військовослужбовців

Дата: 01.02.2024 08:40
Кількість переглядів: 58

Уряд ухвалив відповідну постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. №884 і від 28 лютого 2022 р. №168» на своєму засіданні.


Тепер Міністерство оборони отримує спрощений доступ до деяких державних реєстрів та можливості електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

Це дозволить оперативно встановлювати членів родини, яким належить грошове забезпечення військовослужбовців, захоплених у полон або зниклих безвісти. Зміни також стосуються встановлення повного кола членів сім'ї загиблих, яким належить одноразова грошова допомога в розмірі 15 мільйонів гривень.

«Наша чітка позиція: родичі загиблих, зниклих безвісти або полонених воїнів не мають витрачати час та зусилля на доведення очевидних для них речей. Якщо у держави є така інформація – це відбуватиметься автоматично після відповідної перевірки громадян. Взаємодія із державними реєстрами створює саме таку систему. Це значно спростить і прискорить процес виплат родинам. Дякуємо за принципову позицію Віце-прем’єр-міністру України Ірині Верещук, завдяки якій ці зміни вдалося впровадити максимально оперативно», – заявила заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова.


Уряд спростив систему виплат сім'ям полонених, зниклих безвісти та загиблих  військових — ПроЗахід новини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь