Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Україна вшановує учасників бойових дій на територіях інших держав

Дата: 15.02.2024 10:45
Кількість переглядів: 211

Сьогодні, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 35-а річниця виведення радянських військ з Афганістану.

Ця кривава війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто чекав вдома повернення своїх рідних.  Саме 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна. 

Кровожерливість радянського союзу важко описати. Наведемо кілька прикладів. Після жахливої Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.

Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами.Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

Цього дня ми також вшановуємо тих, кому довелося виконувати бойові накази поза межами своєї Батьківщини, жертвуючи власним життям. 

Радянський союз припинив своє існування, але імперські амбіції вищого керівництва сучасної російської федерації теж залиті кров`ю сотень тисяч невинних жертв.

Зараз Україна знаходиться у визвольній війні з росією. І сотні афганців та воїнів-інтернаціоналістів стоять на захисті своєї батьківщини.
 

Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Ваша вірність військовій присязі заслуговують на глибоку повагу.

Сьогодні ми схиляємо свої голови перед солдатами, яким не судилося повернутися живими на рідну землю.

Шановні ветерани-афганці, воїни-інтернаціоналісти! Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, добра та мирного неба над головою.

Головне фото


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь