Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуг зі збирання та вивезення сміття з об'єктів громади, великогабаритних (будівельних) рослинних відходів

Дата: 06.02.2024 12:13
Кількість переглядів: 68

 ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуг зі збирання та вивезення сміття з об'єктів громади, з урн і контейнерів у громадських місцях, вивіз стихійного сміття селища, великогабаритних (будівельних) рослинних відходів та відходів деревини, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови Кабінету Міністрів України №710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Найменування - Глибоцька селищна рада територіальної громади.

Місцезнаходження - вул.Шевченка, буд.1 смт. Глибока Чернівецької області 60400. Ідентифікаційний код - 04417004.

Категорія - орган місцевого самоврядування - територіальна громада. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015 — 90510000-5 «Утилізація сміття та поводження зі сміттям» (Послуг зі збирання та вивезення сміття з об'єктів громади, з урн і контейнерів у громадських місцях, вивіз стихійного сміття селища, великогабаритних (будівельних) рослинних відходів та відходів деревини).

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-02-05-014854-а.

Очікувана вартість та обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Визначення обсягу предмета закупівлі визначено аналізом споживання (річного та місячного) послуг за період з 01.01.2023 року по 31.12.2023 року / календарний рік (бюджетний період).

Так, організація діяльності з поводження з побутовими відходами на об'єктах громади, розташованих в смт. Глибока здійснюється на підставі вимог: Закону України від 05.03.1998 за №187/98-ВР «Про відходи», Закону України від 20.06.2022 за №2320-ІХ «Про управління відходами» (далі - Закон); Постанови КМУ «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» від 10.12.2008 №1070 та Постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2023 року №835. Статтею 1 Закону встановлено, що послуги з поводження з побутовими відходами надаються в населеному пункті згідно з правилами благоустрою території населеного пункту, розробленими з урахуванням схеми санітарного очищення населеного пункту та затвердженими органом місцевого самоврядування.

На засіданні конкурсної комісії на визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів в смт.Глибока Чернівецької області, прийнято рішення про визначення переможцем даного конкурсу Фізичну особу-підприємця Нікорича Василя Ілліча (далі - ФОП Нікорич В.І.). Рішенням виконавчого комітету Глибоцької селищної ради від 04.11.2019 року №12/16 введено в дію рішення конкурсної комісії на визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів в смт.Глибока, визначено ФОП Нікорич В.І. виконавцем зазначених послуг, строком на п'ят ь років.

Рішенням виконавчого комітету Глибоцької селищної ради від 13.12.2022 року № 29/269 з 01.01.2023 року затверджено ФОП Нікорич В.І. тарифи на послуги вивезення твердих побутових відходів.

Очікувана вартість послуг закупівлі з урахуванням орієнтовного обсягу послуг становить 908259 гривень 00 коп. без податку на додану вартість.

Згідно з викладеним вище, Законами України і Правилами надання послуги з управління побутовими відходами та потребами Замовника очікувана вартість предмета закупівлі становить: 908259,00 гривень.

Розмір бюджетного призначення: 908259,00 згідно з рішення 42-сесії 8-го скликання Глибоцької селищної ради від 21.12.2023 року №2060-42/23 «Про бюдже т Глибоцької селищної територіальної громади на 2024 рік».

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Строк надання - з дати укладання договору до 31.12.2024 року.

Відповідно до Закону України від 20.06.2022 за №2320-ІХ «Про управління відходами», визначено правові, організаційні, економічні засади діяльності щодо запобігання утворенню, зменшення обсягів утворення відходів, зниження негативних наслідків від діяльності з управління відходами, сприяння підготовці відходів до повторного використання, рециклінгу і відновленню з метою запобігання їх негативному впливу на здоров'я людей та навколишнє природне середовище.

Статтею 33 «Послуга з управління побутовими відходами» Закону України від 20.06.2022 за №2320-ІХ «Про управління відходами» визначено:

1. Послуга з управління побутовими відходами є комунальною послугою і надається відповідно до законодавства про житлово-комунальні послуги та правил, встановлених Кабінетом Міністрів України, з урахуванням регіональних та місцевих планів управління відходами та правил благоустрою населеного пункту.

2. До складу послуги з управління побутовими відходами входять операції із збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів.

3. Суб'єкти господарювання, які здійснюють збирання та перевезення побутових відходів, визначаються органами місцевого самоврядування на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Виконавчий орган місцевої ради на конкурсних засадах може визначити декількох суб'єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність із збирання та перевезення побутових відходів, на території територіальної громади за територіальним принципом та/або за видами побутових відходів (змішані, великогабаритні, ремонтні, небезпечні).

Пунктами 3-7 Правил надання послуги з управління побутовими відходами, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.2023 року №835, передбачено:

п.З. До складу послуги з управління побутовими відходами входять операції із збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів, а також діяльність, пов'язана з організацією роботи системи управління побутовими відходами, що провадиться виконавцем послуги.

п.4. Органи місцевого самоврядування забезпечують управління побутовими відходами згідно з правилами благоустрою населеного пункту, регіональними та місцевими планами управління відходами та забезпечують кожному утворювачу побутових відходів надання послуги з управління побутовими відходами.

п.5. Територіальні громади є власниками відходів, переданих їх утворювачами або попередніми власниками до систем управління побутовими відходами. Перехід права власності на відходи до інших суб'єктів здійснюється на підставі договору між органом місцевого самоврядування та суб'єктом господарювання у сфері управління відходами або між суб'єктами господарювання у сфері управління відходами.

п.6. Суб'єкти господарювання, які здійснюють операції із збирання та перевезення побутових відходів, визначаються органами місцевого самоврядування на конкурсних засадах відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України порядку згідно з частиною третьою статті 33 Закону України «Про управління відходами». Виконавчий орган місцевої ради на конкурсних засадах може визначити декількох суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність із збирання та перевезення побутових відходів, на території територіальної громади за територіальним принципом та/або за видами побутових відходів (змішані, великогабаритні, ремонтні, небезпечні).

п.7. Суб'єкти господарювання, які здійснюють відновлення та видалення побутових відходів, визначаються органами місцевого самоврядування відповідно до регіонального та місцевих планів управління відходами відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України порядку згідно з частиною четвертою статті 33 Закону України «Про управління відходами».

 

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій,

уповноважена особа                                                                                 Світлана Григоренко 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь