Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуг зі збирання та вивезення сміття з об'єктів громади

Дата: 27.01.2023 10:27
Кількість переглядів: 42

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуг зі збирання та вивезення сміття з об'єктів громади, з урн і контейнерів у громадських місцях, вивіз стихійного сміття, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови Кабінету Міністрів України №710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія:

Найменування - Глибоцька селищна рада територіальної громади.

Місцезнаходження - вул.Шевченка, буд.1 смт. Глибока Чернівецької області 60400.

Ідентифікаційний код - 04417004.

Категорія - орган місцевого самоврядування - територіальна громада. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015 — 90510000-5 «Утилізація/видалення сміття та поводження зі сміттям» (Послуг зі збирання та вивезення сміття з об'єктів громади, з урн і контейнерів у громадських місцях, вивіз стихійного сміття).

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2023-01-26-013028-а.

Очікувана вартість та обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Визначення обсягу предмета закупівлі визначено аналізом споживання (річного та місячного) послуг за період з 01.01.2022 року по 31.12.2022 року / календарний рік (бюджетний період).

Так, організація діяльності з поводження з побутовими відходами на об'єктах громади, розташованих в смт. Глибока здійснюється на підставі вимог: Закону України від 05.03.1998 за №187/98-ВР «Про відходи», Закону України від 20.06.2022 за №2320-ІХ «Про управління відходами» (далі - Закон); Постанови КМУ «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» від 10.12.2008 №1070 та Постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2023 року №835. Статтею 1 Закону встановлено, що послуги з поводження з побутовими відходами надаються в населеному пункті згідно з правилами благоустрою території населеного пункту, розробленими з урахуванням схеми санітарного очищення населеного пункту та затвердженими органом місцевого самоврядування.

На засіданні конкурсної комісії на визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів в смт.Глибока Чернівецької області, прийнято рішення про визначення переможцем даного конкурсу Фізичну особу-підприємця Нікорича Василя Ілліча (далі - ФОП Нікорич В.І.). Рішенням виконавчого комітету Глибоцької селищної ради від 04.11.2019 року №12/16 введено в дію рішення конкурсної комісії на визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів в смт.Глибока, визначено ФОП Нікорич В.І. виконавцем зазначених послуг, строком на п'ять років.

Рішенням виконавчого комітету Глибоцької селищної ради від 13.12.2022 року № 29/269 з 01.01.2023 року затверджено ФОП Нікорич В.І. тарифи на послуги вивезення твердих побутових відходів.

Очікувана вартість послуг закупівлі з урахуванням орієнтовного обсягу послуг становить 490500 гривень 00 коп. без податку на додану вартість.

Згідно з викладеним вище, Законами України і Правилами надання послуги з управління побутовими відходами та потребами Замовника очікувана вартість предмета закупівлі становить: 490500,00 гривень.

Розмір бюджетного призначення: 490500,00 грн. згідно з рішенням 31-сесії 8-го скликання селищної ради від 22.12.2022 року №1533-31/22 «Про бюджет Глибоцької селищної територіальної громади на 2023 рік».

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Строк надання - з дати укладання договору до 31.12.2023 року.

Організація діяльності з поводження з побутовими відходами на об'єктах громади, розташованих в смт. Глибока здійснюється на підставі вимог: Закону України від 05.03.1998 за №187/98-ВР «Про відходи»; Постанови КМУ «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» від 10.12.2008 №1070.

Статтею 1 Закону встановлено, що послуги з поводження з побутовими відходами надаються в населеному пункті згідно з правилами благоустрою території населеного пункту, розробленими з урахуванням схеми санітарного очищення населеного пункту та затвердженими органом місцевого самоврядування. Статтею 21 «Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами» Закону України від 05.03.1998 за №187/98-ВР «Про відходи» визначено, органи місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами забезпечують:

а) виконання вимог законодавства про відходи;

б) розроблення та затвердження схем санітарного очищення населених пунктів;

в) організацію збирання і видалення побутових відходів, у тому числі відходів дрібних виробників, створення полігонів для їх захоронения, а також організацію роздільного збирання корисних компонентів цих відходів;

г) затвердження місцевих і регіональних програм поводження з відходами та контроль за їх виконанням;

д) вжиття заходів для стимулювання суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері поводження з відходами;

е) вирішення питань щодо розміщення на своїй території об'єктів поводження з відходами;

є) координацію діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, що знаходяться на їх території, в межах компетенції;

з) здійснення контролю за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами на своїй території;

и) ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів;

і) сприяння роз'ясненню законодавства про відходи серед населення, створення необхідних умов для стимулювання залучення населення до збирання і заготівлі окремих видів відходів як вторинної сировини;

ї) здійснення інших повноважень відповідно до законів України;

й) надання згоди на розміщення на території села, селища, міста місць чи об'єктів для зберігання та захоронения відходів, сфера екологічного впливу функціонування яких згідно з діючими нормативами включає відповідну адміністративно-територіальну одиницю;

м) здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з виробничими та побутовими відходами відповідно до закону та розгляд справ про адміністративні правопорушення або передача їх матеріалів на розгляд інших державних органів у разі порушення законодавства про відходи.

Постановою КМУ «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» від 10.12.2008 №1070 визначено, що послуги надаються з урахуванням розміру території, схеми санітарного очищення, затвердженої в установленому порядку, та інших умов, передбачених законодавством у сфері житлово-комунального господарства.

Надання послуг з вивезення відходів як вторинної сировини, що є у складі побутових відходів, здійснюється з урахуванням вимог статей 35 і 35"' Закону України "Про відходи".

У разі прийняття органом місцевого самоврядування рішення про зміну тарифів на послуги виконавець у строк, що не перевищує 15 днів з дати введення їх у дію, повідомляє про це споживачам з посиланням на рішення відповідного органу шляхом розміщення на офіційному веб-сайті виконавця послуг.

 

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій,

уповноважена особа                                                                             Світлана Григоренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь