Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Такими вони були, такими вони є, такими вони залишаться назавжди у наших серцях…

Дата: 16.02.2024 14:26
Кількість переглядів: 312

Сьогодні у Глибоцькій гімназії під час відкриття пам`ятного знаку полеглим воїнам, випускникам школи Василю Найді та Іллі Крилюку, рідні і близькі воїнів, побратими, духовенство, представники влади, педагогічний колектив, школярі схилили свої голови у гіркій зажурі.

Меморіальна дошка - це символ пам'яті про тих, хто загинув на війні, хто власним тілом закривав рідну землю від російського агресора.

Наші земляки були справжніми патріотами і самовідданими воїнами, адже добровільно відгукнулися на поклик Батьківщини.

Василь Дмитрович Найда, глибочанин, колишній учень Глибоцької ЗОШ для того щоб зробити цей крок, у перші дні повномасштабної війни подолав тисячі кілометрів з Італії до України, де вже проживав з сім`єю понад десять років.

Командир мінометного розрахунку 116 механізованої бригади Василь, з позивним «Бумер» був настільки сильним духом, що навіть після чергового важкого поранення боровся за своє життя понад 5 місяців. Увесь цей час його опорою і підтримкою була дружина Оксана, рідні, друзі, побратими, однокласники. Та, нажаль, його життєва свічка погасла 28 листопада 2023 року і хоробрий воїн Василь вже назавжди покинув військовий стрій, своїх рідних і близьких.

Головний сержант взводу Ілля Крилюк (позивний «Матрос»), мешканець села Просикуряни, випускник Глибоцької гімназії після строкової служби став учасником АТО і ООС, воював на Луганщині, отримав державні нагороди. Після важкого поранення та тривалого лікування повернувся на Буковину. Одружився. Став батьком. І ось вже повномасштабний наступ… Ілля Васильович не зміг стояти осторонь, адже знав яке горе несе росія.

Він загинув 15 листопада 2023 року. Серце молодого воїна  зупинилося після смертельного поранення в населеному пункті Вербове, Запоріжської області в результаті мінометного обстрілу противником.

Сьогодні ми вкотре низько вклоняємось нашим Героям за їхній подвиг. Для нас вони назавжди в строю, назавжди в пам’яті! Хоча їхні життя відійшли у вічність, проте вони залишаться гідним зразком героїзму для наступних поколінь.

Спільну молитву за убієнними Василем та Іллею та чин освячення меморіальних дошок провів священник храму ПЦУ ім. Св.Рівноапостольної Княгині Ольги Роман Грищук.

Вічна пам’ять вірним синам України, загиблим Героям Василю Найді та Іллі Крилюку.


Фото без опису


Фото без опису

Фото без опису


Фото без описуФото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь