Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

В Глибоці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 17:42
Кількість переглядів: 412

На оновленій площі біля пам`ятника Борцям за Волю України мешканці та гості громади, військовослужбовці, духовенство, місцева влада, колективи установ, організацій та навчальних закладів пригадали події десятилітньої давності під час кривавих розстрілів Небесної Сотні на Майдані Незалежності.

Перші мітингувальники загинули від куль силовиків ще в січні 2014-го, але найгарячіше протистояння в центрі Києва відбувалося саме 18-20 лютого. Тоді від вогнепальної зброї та поранень полягло близько сотні протестувальників.

Люди, які віддали своє життя за демократичну, розвинуту країну мали власні родини, свої мрії, захоплення і переконання, але навіть під загрозою смерті стояли до кінця... Не відступили!

Під час свого виступу Глибоцький селищний голова сказав, що: «У всіх сучасних подій та подій десятилітньої давності були свої режисери, котрі викривлюють історію, стоять проти свідомого вибору українців йти шляхом Європейського розвитку, заперечують саме існування нашої держави. Символічно, що в переддень цих пам`ятних подій ми отримали звістку про нагородження орденом Президента України «За мужність III ступеня» (посмертно) нашого воїна, молодшого сержанта – Ігоря Маника, котрий загинув 2022 року в запеклих боях з російським ворогом. Це іще раз доводить, що північний сусід не зупиниться, а буде продовжувати свою політику «денацифікації» вільної, суверенної України».

«Вже десять років поспіль ми вшановуємо пам`ять наших Героїв в умовах жорстокої війни, які донині гинуть від рук російської агресії. Пам`ятаємо! Молимось за мир та майбутнє України! Молимось за пам`ять наших Героїв!» - закликала громадськість заступниця голови Чернівецької районної військової адміністрації Каріна Поп.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам'ять загиблих спільною молитвою та хвилиною мовчання.

По завершенню всечесні отці провели заупокійну панахиду за всіма загиблими у боротьбі за Незалежність та територіальну єдність України.

Запалімо і ми свічу пам`яті за тих, хто віддав найдорожче – своє життя за вільну, непоборну Україну!


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь