Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

У селі Стерче відкрили пам`ятні дошки полеглим воїнам Віталію Задорожньому і Вадиму Чорнею

Дата: 21.02.2024 21:02
Кількість переглядів: 157

Немає нічого важливішого, ніж життя людини, а життя, яке віддане за свою Батьківщину, набуває надзвичайного сенсу.


Сьогодні на подвір’ї Стерченської школи зібралися рідні і друзі воїнів, побратими, учнівський та педагогічний колективи, представники влади, односельчани для того, щоб відкрити меморіальні знаки полеглим захисникам України Задорожньому Віталію Івановичу та Чорнею Вадиму Іллічу.

Фото без описуФото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без описуХвилиною мовчання, квітами, лампадками усі присутні вшанували світлу пам’ять кожного військовослужбовця, що загинув під час російсько-української війни.

Схилімо і ми низько голови перед пам’яттю і подвигом славних синів України, випускників Стерченської школи, котрі щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, односельчан з гранітних дошок, встановлених на фасаді рідного навчального закладу.

Кожен з них по-своєму пройшов свій життєвий шлях, але обидвоє бездиханними повернулися додому на щиті.

 До останнього подиху вони боролися і стримували ворога на найгарячіших ділянках фронту.


Задорожний Віталій Іванович народився 30 серпня 1979 року в селі Стерче. Виховувався в сім’ї робітників. Мати – Задорожна Олена Василівна Батько- Задорожний Іван Степанович. Навчався в Стерченській Загальноосвітній школі до 7 класу. Далі переїжджає до міста Чернівці та продовжує навчання в Чернівецькій середній школі №28, яку й закінчує. В цьому ж році вступає до Чернівецького професійно-технічного училища №6 де здобуває професію слюсаря. В 1999 році був призваний на строкову службу, у війська протиповітряної оборони Львівської області – отримує звання прапорщик. В 2000 році вступив у школу прапорщиків в місті Богодилів Харківської області. По закінченні  продовжує службу в Чернівецькому трьохсотому полку. В 2003 році став батьком в нього народився син Микита.

Віталій був учасником в анти-терористичній операції з 2017 по 2019 рр. і захисником незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а саме в місті Горлівка Донецької області.

Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації, маючи  бойовий досвід,  він не міг просто сидіти вдома.  В серпні 2022 року вступає в 68 штурмову бригаду і захищає наші кордони на Бахмутському напрямку.    Віталій служив у військовій частині А 3719. «Хто як не ми? Хто як не я? Хто захистить мою сім’ю окрім мене?» - так завжди говорив Віталій, повертаючись щоразу на фронт.

Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, вірним другом, людиною слова та мужності, зразком незламності та вірності своїй країні. Для нього справедливість і честь були завжди на першому місці.  З честю боронив Україну, мріяв про Перемогу і робив усе для того, щоб гідно протистояти ворогу.

Штаб-сержант Задорожний Віталій Іванович загинув 2 січня 2023 року у населеному пункті Бахмут Донецької області під час ракетно-артилерійського обстрілу. Від вибухової хвилі отримав поранення несумісні з життям. Похований на Алеї слави міста Чернівці.

Фото без опису

Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


 

Чорней Вадим Ілліч народився 5 липня 1984 року в селі Горбівці Глибоцького району Чернівецької області. У 1990 році вступив до першого класу Горбівецької середньої школи. Коли Вадиму виповнилося 7 років сім’я переїхала до села Стерче, де він перейшов до 2 класу Стерченської загальноосвітньої школи. В даній школі продовжував навчання до 9 класу і отримав свідоцтво про неповну середню освіту. Після закінчення школи вступив на навчання до Чернівецького училища №6, та отримав диплом електрозварювальника. 

   У 2004 році Вадим одружується, в сім’ї народжується єдина донька Діана, яку батько дуже сильно любив та пишався її успіхами. Довгий час наш Герой працював електрозварювальником, виготовляв ковані вироби.

Взимку 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна, Вадим не міг залишатися осторонь і вступив в територіальну оборону.

   У травні 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України. Брав активну участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави.

   Чорней Вадим служив у військовій частині А 7185, яка несла службу на одній з найгарячіших точок у Бахмутському напрямку.  Наш герой виконував бойові розпорядження в с. Богданівка Краматорського району Донецької області.

Зі слів побратимів  Вадим сумлінно виконував свої обов’язки. Був водієм – возив побратимів на позиції, підвозив матеріали, боєприпаси, ремонтував автомобілі –  і все це виконував без сумнівів, чітко і мужньо. Так само мужньо йшов на позиції. За свою впевненість, рішучість, готовність до всього, отримав позивний «Лев»

Чорней Вадим Ілліч загинув у ході бойових дій в селі Богданівка Бахмутського району Донецької області 29 листопада 2023 року від артобстрілу зі зброєю в руках. Похований на Алеї слави  міста Чернівці.

Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису Вічна пам`ять, шана, слава полеглим захисникам Задорожньому Віталію Івановичу та Чорнею Вадиму Іллічу!


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь