Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Глибоцька громада на Київському форумі ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДЕЙ: місце, де хочеться жити

Дата: 22.03.2024 14:39
Кількість переглядів: 278

Цими днями Міністерством соціполітики проведений форум ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДЕЙ: місце, де хочеться жити. 

На столичному форумі презентувалися кращі практики громад у сфері соціального захисту.

У плані доглядових послуг позитивно відзначили роботу по створенню мобільної соціальної служби у нашій громаді, котру презентувала учасникам заходу секретар селищної ради Олена Бадюк.

Нагадаємо, що в березні минулого року Глибоцька ТГ стала учасником пілотного проєкту ПРООН «Створення мобільної соціальної служби з обслуговування вдома одиноких непрацездатних громадян».

Після проходження всіх етапів проєкту у вересні минулого року громада отримала новий вантажопасажирський мікроавтобус вартістю 1806710 грн., котрий необхідний для обслуговування вдома одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. На даний час автомобіль укомплектовано перукарським обладнанням і генератором.

Мобільну соціальну службу створено в структурі Центру надання соціальних послуг Глибоцької ТГ, у складі відділення натуральної та грошової допомоги Центру. Введено посади фахівця з соціальної роботи, водія, соціального робітника, перукаря, робітника з обслуговування та ремонту будинків, психолога, фахівців з соціальної роботи у старостатах (віддалене робоче місце). Фінансування додаткових посад, як і всього Центру, здійснюється з місцевого бюджету.

Створення МСС дає змогу покращити обслуговування громадян похилого віку та громадян з інвалідністю, особливо тих, які не мають рідних, які б забезпечували їм догляд і допомогу.  Дані жителі  можуть отримати за місцем проживання крім послуги «догляд вдома» ще й перукарські послуги, послуги робітника з обслуговування і ремонту будинків, соціального робітника. Планується залучення до МСС і медичних працівників та психолога. Послуги МСС для більшості осіб похилого віку та осіб з інвалідністю є безкоштовними.

МСС обслуговує жителів  в усіх населених пунктах Глибоцької громади.  

Послуга зарекомендувала  себе  затребуваною та дійсно необхідною.

Дякуємо всім учасникам даного проєкту - Романюк Валентині Василівні, директору Центру надання соціальних послуг та працівникам Центру.

Завдяки вам соціальні послуги стають більш доступними для найбільш незахищених жителів нашої громади.

Відео тут


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь