Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Відбулося засідання Координаційної Ради ВПО

Дата: 15.04.2024 15:49
Кількість переглядів: 180

У засіданні взяли участь внутрішньо переміщені особи, представники благодійної організації «БФ «Рокада», громадської організації Простір розвитку громад,  керівники окремих структурних підрозділів та комунальних закладів, установ селищної ради.

Членам Ради ВПО представили нову посадову особу, котра буде курувати питання внутрішньо-переміщених осіб громади, а саме секретаря селищної ради  - Олену Іллівну Бадюк.

Зі слів пані Олени селищна рада докладає максимум зусиль у подоланні сьогоднішніх реалій, задля допомоги українцям, які змушені були залишити свої домівки. Саме тому Рада ВПО скликається щомісяця, або більше, в разі нагальної потреби.

Члени Ради зазначили, що наразі актуальним залишається побутові питання і питання соціальної інтеграції ВПО у життя Глибоцької громади, збільшення активностей для дітей та підлітків, створення «клубів за інтересами» для старшого покоління.  

 Також під час засідання учасників ознайомили зі змінами у законодавстві стосовно виплат для внутрішньо переміщених осіб у 2024 році, надання статусу дітям, які постраждали внаслідок війни та збройних конфліктів, функціонування кімнати ментального здоров`я в Глибоцькому ПМСД.

Фахівчиня із взаємодії з органами влади БОБФ «Рокада» Людмила Коваленко розповіла про основні напрямки діяльності БО «БФ»РОКАДА»» у допомозі внутрішньо переміщеним громадянам та поділилася контактними даними, а саме:

  • СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА (067 337 65 68 – гаряча лінія БО «БФ»РОКАДА»»)

Консультації з питань доступу до соціальних, медичних, освітніх, адміністративних та інших послуг. Допомога з отриманням благодійної допомоги. Соціальні супроводи та перевезення.

  • ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА  ( 067 338 02 32  – психолог БО «БФ»РОКАДА»»)

Індивідуальні та групові консультації для дорослих та дітей з питань адаптації у новому середовищі, подолання тривожного стану, розгубленості, страхів, панічних атак та станів.

  • ЮРИДИЧНА ПІДТРИМКА  (050 934 66 91 – юрист БО «БФ»РОКАДА»»)

Консультації з питань правового характеру: відновлення чи отриманням документів, оформленням пенсії, компенсація за зруйноване житло, складання заяв щодо мінно-вибухових травм тощо.

 

Секретар селищної ради нагадала всім про офіційні активні групи і канали, котрі створені для взаємодії із переселенцями:

Задля оперативного обміну інформацією з внутрішньо переміщеними особами створено Вайбер групу "Переселенці Глибоцької ТГ":

https://invite.viber.com/?g2=AQASftq%2By166e072fyND0LH1MCg7lgH5YOhNyYiYeu0DE3maxE0FIlAPhZSK0cRW

Вайбер канал "ВПО Глибоцької ТГ" https://invite.viber.com/?g2=AQB8D7wT86YmR1EUX3YBvGxPDVUXrLUcn1lna1dqGh99bQPysTR30cowdGPGEZQ0

Також, функціонує офіційний Вайбер канал громади Громада/ TO Day

https://invite.viber.com/?g2=AQAS1TyjUQSRxEnrPrzZCpug5zHfzxmbCygnKjKiSnT2rwZDsuMS5S4S2iSV7am6

Сайт Глибоцької ТГ на котрому розміщений окремий розділ ДЛЯ ВПО
https://hlyboka-gromada.gov.ua/pereselencyam-11-27-11-04-09-2023/

Фейсбук сторінка Глибоцької громади
https://www.facebook.com/Hlybokaotg

 


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь