Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Понад 130 тисяч гривень на потреби ЗСУ вдалося зібрати вчора на благодійному концерті приуроченому Дню матері у Глибоці

Дата: 08.05.2024 16:03
Кількість переглядів: 77

Спільною молитвою та хвилиною мовчання за невинно убієнними російським режимом українцями, військовими і цивільними людьми розпочалися урочистості до Дня матері.

 

Настоятель храму ПЦУ імені Рівноапостольної Княгині Ольги Роман Грищук вкотре подякував воїнам, які з Божою поміччю стоять на боці добра, захищаючи Батьківщину від ворога.

Захід об`єднав у собі виступи місцевого виконавця Павла Мокана, гітариста  Стаса Нагорного і музичного колективу Заслуженої артистки України, волонтерки Ірини Стиць.

Майже дві години пані Ірина разом з друзями чарувала своїм голосом і піснями глядачів, дарувала музичні композиції просякнуті трепетною любов’ю до рідних і близьких, які пережили втрату, української землі, наших захисників. ЇЇ спів розкривався для кожного в залі неначе барвистий візерунок на вишитому рушнику життя, в котрому були як світлі так і темні кольори. Він тішив, сповнював смутку, викликав сльози і в той же час підтримував та розраджував.


Музична частина дійства перепліталася з виступами і поетичним словом від матерів-волонтерок і  дружини полеглих воїнів. Здавалося, що ці жінки, які є символом кожної матері, дружини, сестри, близької людини в глядацькому залі та Україні загалом, несуть на своїх плечах увесь тягар світу.

Важко було стримати емоції, коли зі сцени лунали біографічні рядки, вистраждані цими жінками.

Пані Олена Коврик, не стримуючи сліз, зачитала свій вірш-присвяту, вірш-сповідь про свою материнську любов до загиблого сина Тараса, котрого кілька місяців шукала в госпіталях по всій Україні.

Про те, що не можеш втратити себе, адже повинна жити для дітей, котрих з полеглим чоловіком разом виховували - поділилася Ксенія,  дружина Олександра Попадюка.
 

Запам`яталися слова сказані Лілією Боднарюк, матір`ю Юрія Боднарюка, який загинув на війні: «Чужих дітей не буває… Коли я втратила сина, я зрозуміла, що повинна іще більше старатися для всіх решту. Незважаючи на свій біль, ми волонтеримо з чоловіком далі. У нас тепер тисячі дітей. Вони не потребують нас, ми потребуємо їх…Свою любов батьківську ми мусимо роздати кожному солдату по краплині…»

 

Зі словами подяки та підтримки виступили зі сцени представники влади Григорій Ванзуряк, Ілля Лопуляк, депутатка Чернівецької міської ради Галина Абрам'юк, заступниця начальника управління комунікацій Чернівецької міської ради Оксана Меленко, військові ЗСУ.

Виступ кожного з учасників дійства був лише про силу любові матерів та дружин полеглих Героїв до своїх найрідніших, повагу, вдячність і підтримку до відважних  військових.  

Під час концерту присутні могли долучитися до благодійного збору, вкинувши кошти в скриньку встановлену на сцені.

Результатом збору на благодійному концерті стала сума в 131 тисячу 140 гривень. Всі кошти передали на потреби ЗСУ координатору з виготовлення FPV-дронів у Глибоцькій громаді, учаснику бойових дій, бійцю 80-ї десантно-штурмової бригади Іллі Лопуляку.

 Захід ініціювала й організовувала, у сприянні з Глибоцької селищною радою, - мати полеглого воїна Тараса Коврика, голова Спілки Матерів та дружин загиблих Героїв Глибоччини Олена Коврик. Модераторкою дійства була знана Буковинська письменниця, волонтерка, громадська діячка, глибочанка Олена Репіна.

Дякуємо усім, хто долучився до проведення заходу та збору коштів! Продовжуймо об'єднуватись заради мирного й вільного майбутнього! Слава Україні!


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь