Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

До уваги землекористувачів та власників нерухомого майна

Дата: 20.05.2024 15:38
Кількість переглядів: 98

Від­по­від­но до ви­мог чин­но­го за­ко­но­давс­тва прис­ту­па­ти до ви­ко­рис­тання зе­мель­них ді­ля­нок мож­ли­во вик­лючно піс­ля от­ри­ман­ня від­по­від­но­го пра­вов­ста­нов­лю­ючо­го до­ку­мен­та на них, в по­ряд­ку вста­нов­ле­но­му за­ко­но­давс­твом.

 

Тож влас­ни­кам не­ру­хо­мо­го май­на, тим­ча­со­вих спо­руд для здій­снен­ня під­при­єм­ниць­кої ді­яль­нос­ті, роз­та­шо­ва­них на зем­лях ко­му­наль­ної влас­ності, слід пам’ята­ти про обов’язок офор­млен­ня пра­ва ко­рис­ту­ван­ня зем­лею та спла­ти до міс­це­во­го бюд­же­ту від­по­від­ної гро­шо­вої пла­ти. Ви­ко­рис­тання ж зе­мель­них ді­ля­нок без пра­вов­ста­нов­лю­ючих до­ку­мен­тів, згід­но з чин­ним за­ко­но­давс­твом, ква­лі­фі­ку­єть­ся як са­мо­віль­не зай­нят­тя, за яке гро­ма­дя­ни та юри­дич­ні осо­би не­суть від­по­ві­даль­ність

         До­дат­ко­во звер­та­ємо та­кож ува­гу ко­рис­ту­ва­чів та влас­ни­ків зе­мель­них ді­ля­нок, які офор­ми­ли пра­вов­ста­нов­лю­ючі до­ку­мен­ти, про обов’язок ви­ко­рис­тання та­ких зе­мель­них ді­ля­нок вик­лючно в ме­жах пло­щі та від­по­від­но до цільово­го приз­на­чен­ня, заз­на­че­них у та­ких до­ку­мен­тах. За­хоп­лення ж над­мірної пло­щі зе­мель чи ви­ко­рис­тання їх не за цільовим приз­на­чен­ням тягне за собою відповідальність передбачену законодавством України.

Офор­млен­ня ре­чо­вих прав на зем­лю та дот­ри­ман­ня прин­ци­пу плат­ності за ко­рис­ту­ван­ня нею є га­ран­ті­єю не­зас­то­су­ван­ня про­це­ду­ри юри­дич­ної від­по­ві­даль­нос­ті, пе­ред­ба­че­ної чин­ним за­ко­но­давс­твом.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь