Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Підсумки локально-туристичного форум «Відродження та становлення туристичного потенціалу Глибоцької громади»

Дата: 25.07.2024 13:15
Кількість переглядів: 174

У селі Димка, на мальовничому подвір`ї музею-садиби відомої буковинської письменниці ім.Ольги Кобилянської, відбувся локальний туристичний форум: «Відродження та становлення туристичного потенціалу Глибоцької громади».

До участі в заході залучили науковців, істориків, краєзнавців, представників місцевого і релокованого бізнесу, виробників крафтової продукції, громадських організацій, воїнів, працівників органів місцевого самоврядування, туризму, культури та активних  мешканців громади, які цікавляться розвитком туристичного потенціалу Глибоччини.

  • Під час першої панельної дискусії, модераторкою якої виступила Неля Малько - виконавчий директор «Агенції розвитку громад Буковини», мова йшла про залучення місцевого бізнесу та крафтярів до спільної кооперацію задля приваблення туристів і розвитку цієї сфери, важливості створення бренду громади, нових туристичних локацій та громадську активність, як один з чинників формування туристичної привабливості громади. Учасниками дискусії стали Петро Тоненчук - директор ТОВ Флоріум, Василь Зеленівський - керівник проєкту зі створення СОК «Добрі Газди», Лариса Коврик-Токар - начальниця відділу "Центр розвитку підприємництва" при Департаменті соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради, Оксана Меленко – членкиня ГО «Народний дім Глибоччини», методистка Глибоцького центру туризму та краєзнавства.

У перерві між панельними дискусіями вокально-інструментальний ансамбль «Гармонія» зачарував своїм співом присутніх гостей.

Після пісенного виступу Ілля Лопуляк – керуючий справами виконкому Глибоцької селищної ради нагадав присутнім про те, що у Глибоцькій громаді діє безстрокова акція «Глибоцький дрон». Завдяки їй ми можемо виготовляти та передавати на передову нашим землякам дрони-камікадзе. Цього разу дві   «FPV-пташечки» вручили прямо в руки бійцю ЗСУ Іллі Бугні, який незабаром знову вирушає до своїх побратимів після короткострокової відпустки. Він пообіцяв, що «гарячий привіт» від глибочан та всіх хто підтримує акцію своїми донатами обов`язково передадуть русні.

Користуючись можливістю, бійці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади вручили подяку від командування волонтеру Петру Тоненчуку за неодноразову підтримку та допомогу армії, назвавши пана Петра – «справжнім спонсором Перемоги!» Натомість керівник ТОВ «Флоріум» повідомив, що кошти виручені з відкриття цьогорічного поля півоній у сумі два мільйони гривень передадуть на виготовлення Глибоцьких дронів для ЗСУ.

  • Другу панельну дискусію відкрила модераторка заходу, голова Молодіжної ради Глибоцької громади Юлія Балан. Продовжуючи тематику форуму учасники поспілкувалися про розвиток туризму через музейну справу, громадський сектор, відпочинково-лікувальні напрямки та екзотичні види спорту. Про те, які саме «гачки» для туристів вже є у громаді розповіли Микола Боднарюк - директор зразкового музею ім.М.Гакмана, археолог, історик, краєзнавець; Дмитро Глобак – керівник громадської організації «Простір Розвитку Громад»; Галина Баловсяк - співзасновник АПІ терапевтичного комплексу МИВІРА; Іван Боднараш - заступник ГО «Федерація спортивних голубників Глибоччини».

Про важливість розвитку туристичної сфери у громаді, роботу по залученню молодого покоління, співпрацю з Програмою DOBRE, зведенню скеледрому і його функціонування  поговорив з присутніми Анатолій Дудка – директор Глибоцького центру туризму та краєзнавства.

 

По закінченню панельної дискусії до слова запросили проєктну менеджерку Програми USAID DOBRE - Марину Дудяк. Пані Марина подякувала попередньому спікеру і наголосила, що вже кілька років Програма DOBRE є партнером нашої громади. Вона коротко розповіла про основні напрямки та досягнення цієї співпраці.

Звісно, що перебуваючи на такій потужній історико-культурній локації, як музей-садиба ім. Ольги Кобилянської гості вдячно відгукнулися на запрошення молодшого наукового співробітника музею Наталії Пую відвідати «місце сили», де відпочивала душею та писала свої твори «буковинська горлиця».

Підсумовуючи перший локально-туристичний форум голова громади Григорій Ванзуряк подякував всім організаторам, гостям, учасникам панельних дискусій, воїнам, місцевим мешканцям за гостинність, обмін досвідом і корисними ідеями, атмосферність заходу.  Він наголосив, що форум став важливим кроком у напрямку залучення уваги до потенціалу Глибоцької громади як туристичного напрямку.  Також він запросив учасників відвідати виставку майстрів народних промислів, продегустувати продукцію крафтових виробників «Мивіра», «Добрі газди» та поласувати смачним Глибоцькими медівником і Димківськими «галушками» (голубцями).

 Дякуємо всім, хто взяв участь у цьому заході!


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь