Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Освітяни та медики закликають учасників освітнього процесу вакцинуватися, аби вберегтися від інфекційних захворювань

Дата: 05.09.2024 15:43
Кількість переглядів: 32

Освітяни та медики закликають учасників освітнього процесу вакцинуватися, аби вберегтися від інфекційних захворювань

З початком навчального року зростає ризик інфікування сезонними вірусами. У зв'язку з цим, відбулася нарада участю Оксани Сакрієр - директорки Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА, Наталії Свестун - директорки Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОВА та Наталії Гопко - генеральної директорки Чернівецького обласного центру профілактики та контролю хвороб.

У рамках зустрічі обговорювали важливість вакцинації та вчасного запобігання інфікування дітей та дорослих. Особливу увагу приділили створенню безпечних умов навчання для всіх учасників освітнього процесу, організації заходів із запобігання COVID-19, імунізації проти дифтерії, правцю, кашлюку та інших інфекцій.

У закладі освіти дитина проводить більшу частину свого дня, контактує з великою кількістю інших дітей. Як зазначають медики, за відсутності колективного імунітету у шкільній спільноті, зростає ризик зараження інфекційними хворобами як для дітей, так і для колективу закладу.

Багато інфекцій передаються повітряно-крапельним шляхом (грип, дифтерія, туберкульоз, кір). Навіть дотримання правил гігієни, провітрювання класу та збалансоване харчування не гарантують надійного захисту від інфекцій.

Охоплення вакцинацією на рівні 95% населення країни дає можливість забезпечити повноцінний захист населення від спалахів та епідемій інфекційних хвороб, яким можна запобігти щепленнями

Нагадуємо: уся вакцинація за Національним календарем щеплень — безоплатна. В області наявні відповідні вакцини. Для того, щоби зробити щеплення необхідно звернутися до сімейного лікаря.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь