Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

«РОКИ ПОНЕВІРЯННЯ ТА НАДІЙ»: історико-патріотичний захід об'єднує громаду

Дата: 18.10.2024 23:19
Кількість переглядів: 44

Сьогодні у Глибоцькому будинку культури відбувся історико-патріотичний захід «РОКИ ПОНЕВІРЯННЯ ТА НАДІЙ», присвячений гірким датам в історії України та Глибоччини в часи національно-визвольної боротьби.

У рамках заходу вшанували пам'ять героїв-земляків, які боролися за незалежність країни, помолилися за справедливий мир у нашій державі, згадали про роковини заснування ОУН, ліквідацію системи ГУЛАГів та КІНГІРСЬКЕ повстання, послухали очевидців та дітей репресованих і політв`язнів, котрі пройшли через пекельну машини тоталітарного режиму.

Програма включала цікаві доповіді істориків, краєзнавців, тематичні виступи творчих колективів Глибоцького ліцею, показ документальних фільмів і презентацій. Це дало можливість учасникам глибше зануритися у важливі моменти нашої історії та усвідомити значення боротьби за національну ідею.

Гнітючий страх, масові арешти, суди без справедливого розгляду, примусові виселення цілими родинами, катування КДБ-шниками кожного, хто потрапляв під підозру,  розстрільні статті,  клеймо «ворога народу», що автоматично переносилося на усіх членів сімї учасника визвольного руху – це лише невелика частина правди, яку вдалося зібрати по крихтах історичного минулого сучасним дослідникам. Але це те, чим жили наші бабусі, дідусі, батьки і те чим намагається змусити жити нас все той же м*сковський ворог, котрий понад тридцять років нашої незалежності вичікував і набирався сил для жорстокого нападу.

Важливо доносити правду, спираючись на архівні документи, аби відновити справедливість і дати змогу суспільству глибше зрозуміти боротьбу за свободу.

Сьогоднішній захід об'єднав людей різних поколінь: істориків, краєзнавців, педагогічні та учнівські колективи, духовенство, представників молоді і місцевої влади, активістів, родичів політв’язнів та репресованих, а також всіх небайдужих до історії України. Учасники мали змогу обмінятися думками, спогадами та почуттями, вшановуючи пам'ять героїв та обговорюючи важливість збереження історичної пам’яті для майбутніх поколінь.

По завершенню заходу відбулося покладання квітів до пам'ятника Борцям за Волю України, що символізують пам'ять про тих, хто віддав своє життя за свободу України. Цей захід не тільки підкреслив нашу історичну спадщину, а й став імпульсом для подальших звершень у боротьбі за незалежність.
 

Дякуємо всім, хто організував і взяв участь у цьому важливому заході, а саме історикам та учням Глибоцького ліцею, виступаючим і запрошеним гостям, всечесним отцям і хору капеланів Православної церкви України, працівникам культури, Центру туризму і краєзнавства. 
 

Сподіваємось на подальші ініціативи, які будуть сприяти збереженню пам'яті про наших Героїв!


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь