Глибоцька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Обмін досвідом - як це працює

Дата: 22.10.2024 15:49
Кількість переглядів: 15

Сьогодні міжнародна співпраця стає важливим аспектом розвитку громад.

Де саме шукати можливості для транскордонного партнерства? Як перетворювати наявні проєкти в успішні нові ініціативи?

Про це сьогодні поспілкувалися з представниками дев'яти громад-партнерок Програми USAID DOBRE із Харківщини, котрі відвідали Глибоцьку громаду в рамках навчального візиту «Від кордону до кордону: кілометри і співробітництво – виклик чи можливості».

Учасники зустрічі з Балаклійської, Мереф'янської, Чугуївської, Роганської, Малинівської, Дергачівської, Липецької, Великобурлуцької та Старосалтівської громад познайомились з керівним складом ради, старостами сіл, нашою командою, яка працює над проєктами, головою Молодіжної ради, представниками місцевого бізнесу. Побували в сесійній залі, що функціонує як ІТ-хаб для школярів громади. Дізналися, що в цих стінах діти протягом тижня займаються не лише програмуванням, а й 3-D моделюванням і робототехнікою.

Оглянули частину паркової зони селища, котру громаді вдалося оновити власними силами. До слова, ці проєкти стали можливими завдяки підтримці Програми USAID DOBRE.

Учасники візиту дізналися, як було налагоджено транскордонне партнерство з Ботошанською громадою (Румунія), результатом співпраці з якою став оновлений «Глибоцький інклюзивно-ресурсний центр».

Також для гостей з деокупованих громад Харківщини провели екскурсію компанієї "Флоріум".

Міжнародна співпраця відкриває нові горизонти для розвитку громад, створюючи можливості для впровадження інноваційних проєктів та покращення життя місцевих жителів. Досвід Глибоцької громади показує, як ефективні партнерства можуть стимулювати соціальні зміни та сприяти інтеграції ресурсів. Важливо продовжувати вивчати успішні моделі співпраці та обмінюватися досвідом, щоб разом долати виклики і використовувати нові можливості для зростання. Слідкуйте за нашими оновленнями, щоб дізнатися більше про наступні кроки в розвитку транскордонного співробітництва.


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь